Körtelfeber

Ni kommer ihåg mina inlägg om att jag haft ont i halsen under en tid? 
I omsdags blev det värre och jag fick även feber. Så på torsdagen blev det doktorn och halsprov. Visade inget på halsfluss. Skickades hem och skulle höra av mig om det blev värre. 

Fredagsmorgon och jag hade skyhög feber och kunde verkligen inte svälja min egen saliv, fick inte i mig vatten eller värktabletter. Åkte till doktorn igen. Ytterligare koll i halsen och även ett stick i fingret vilket efter 2 minuter påvisade körtelfeber. 

Kom hem från doktorn och hade närmre 40graders feber. Fick i mig Treo och kände mig piggare. 

Jag får inte ta panodil eller alvedon då det innehåller paracetamol vilket levern tar stryk av. 
När man har körtelfeber är det viktigt att man vilar och tar det lugnt den första veckan när man har både feber och fruktansvärt ont i halsen. 
Levern och mjälten svullnar upp vilket resulterar att man inte ska utsätta sig för träning, tungt arbete, ansträngning och slag mot magen. 

Man kunde känna sig trött och sliten i upp til 7-10 veckor. Och man ska undvika träning och alkohol. 

Natten till idag lördag var hemsk. Har varit törstig sen igår morse.. Då kunde jag inte dricka för jag var så tjock i halsen. Igår kunde jag inte dricka för jag mådde illa. Mådde illa hela natten och det resulterade att jag varken fick behålla vattnet eller Treon jag drack. Vi ringde 1177 och fick råd o tips på vad jag kan göra för att underlätta. 

Åt min sista ordentliga måltid i onsdags och jag just nu är jag vrålhungrig. Men min mage klarar inte så mycket så lever på utspädd äpplejuice, nyponsoppa, varma koppen och vatten just nu. Och hoppas att jag får behålla allt detta nu. 

Fuck you jävla körtelfeber. 




Tagen direkt ur min verklighet. 

Ta hand om varandra! 
Mitt liv | | Kommentera |
Upp